Den hellige Ansgar
Den hellige Rhabanus Maurus
Den hellige Scholastika
 

1. februar: Den salige Autbert av Landevenec ( † 1129)
Autbert (fr: Aubert, Albert) var benediktinermunk i Landevenec i Bretagne. Han blev kapellan for nonnene iSaint-Sulpice nær Reims.

2. februar: Den hellige Hadeloga af Kitzingen (710-750) Skytshelgen mod feber.
Den hellige Hadeloga (Hadelog, Adeloga, Adelheid, Hadelauga) blev født 710. Hun var frankisk «prinsesse», sandsynligvis datter af frankernes hushovmester og reelle hersker Karl Martell (716-41). Hun aflagde tidligt kyskhedsløfte, men hun blev da forstødt af sin far, som ville have hende rigt gift. Hun blev benediktinerindenonne i Nus. I 732 grundlagde hun et stort kloster i Kitzingen ved floden Main i Franken og blev selv dens første abbedisse.

Den hellige Burchard (Burkard, Burkhard; lat: Burchardus) blev født i 683 i Wessex i England. Han blev benediktinermunk i Malmesbury. Efter sin præstevielse og sine forældres død blev han sammen med mange engelske mænd og kvinder i 732 sendt til Tyskland for at hjælpe den hellige Bonifatius († 754) i hans arbejde med evangeliseringen af landet.


3.februar: Den hellige Hadelin af Celles (født 600 )
Den hellige Hadelin (Adelin, Adelinus) blev født i 600-tallet i Aquitania i Frankrig. Han trak sig tidlig tilbage fra verden og blev benediktinermunk 
3. februar: Den hellige Berlinda af Meerbeke († 702)
Den hellige Berlinda  blev født i 600-tallet og var en niece til den hellige Amandus af Belgia (af Maastricht) (ca 584-ca 676). Hendes far var den rige grev Odelard (Odolard), hertug af Lorraine, og hans hustru Nona. Hendes far var spedalsk. Han troede at hun ikke ville tage sig ordentlig af ham, og da hun nægtede at drikke afsamme glas som ham, fik han et raserianfald og gjorde hende arveløs. Hun flygtede da til klosteret St. Maria i Moorsel (Mooriel) nær Alost i Belgia, og der indtrådte hun og blev nonne i benediktinerordenen.

3.februar: Den hellige Ansgar af Hamburg-Bremen (801-865)

I Danmark fejres Ansgar sidste søndag i januar, som Nordens Apostel.

Download her Jesper prædiken til Sankt Ansgars fest
4. februar: Den salige Rabanus Maurus af Mainz
Den salige Rabanus (Hrabanus) Maurus ble født ca 784, i Mainz i Tyskland, selv om det har vært hævdet at han var irer eller skotte. Som ung gik han på den berømte klosterskole i Fulda, grundlagt af den hellige Bonifatius, som havde stort ry for lærdom under sin abbed Bangulf. I Fulda blev Rabanus senere benediktinermunk. Som ung munk gik han derefter på abbed Alkuins fremragende skole i Tours og blev nært knyttet til Alkuin, den engelske bibellærde og kirkelig rådgiver for Karl den Stores hof.
4. februar: Den hellige Obitius af Brescia (1150-1204)
Den hellige Obitius  blev født i 1150 i Niardo i Italien. Han var greve og blev ridder i Brescia. Han var engang ved at drukne, og under episoden havde han en vision af helvede. Skrækslagen gav han sig hen til et liv i streng bod som benediktinsk lægmann i tjeneste for benediktinernonnene i St. Julia (Santa Giulia) i Brescia.
5. februar: Den hellige Adelheid af Vilich (960-1015)
Den hellige Adelheid (lat: Adelheidis, Adelaide, også kendt som Alice) blev født ca. 960 i Guelder (Gelderen) i Tyskland. Hun var datter af grev Megengose (Megingoz) af Guelder og hans hustru Gerberga af huset Lothringen. Hun indtrådte først i Ursulinnenes kloster i Köln. Men da hendes eneste bror Gottfried i 978 faldt i Bøhmenkrigen, brugte forældrene hans arvedel og grunnlagde i 983 klosteret Vilich (Bellich, Willich) ved Rhinen nær Bonn. Adelheid blev klosterets første abbedisse. Ca. år 1000 innførte hun den hellige Benedikts regel klosteret og gjorde det til et benediktinerindekloster.
6.februar: Den salige Andreas af Elnon OSB ( †690)
Den salige Andreas var benediktinermunk og en disipel af den hellige Amandus af Elnon, som han efterfulgte som abbed af Elnon ved dennes død i 675. Han døde i 690. Hans relikvier blev skrinlagt sammen med Amandus' i 694.

6. februar: Den hellige Amandus af Nantes OSB (600)
Den hellige Amandus (Amand, Amantius, Amatius) grundlagde et benediktinerkloster i Nantes i Frankrig, og han blev dets første abbed. Han levede og døde i 600-tallet, og hans mindedag er 6. februar.
6. februar: Den hellige Amandus af Moissac OSB( †644)
Den salige Amandus (Amand, Amantius, Amatius) grundlagde benediktinerklosteret Moissac og blev dets første abbed. Han døde i 644. 
8. februar: Den salige Milada af Praha OSB (934-994)
Den salige Milada (Mlada) blev født ca. 934 i Bøhmen i dagens Tsjekkia.I Roma indtrådte Milada i et benediktinerindekloster. Pave Johannes XIII (965-72) havde andre planer. Han viede hende til abbedisse og gav hende navnet Maria, og derefter sendte han hende sammen med nogle søstre til Praha for at grundlægge det første klosteret der.
10.februar. Den hellige Scholastika OSB (480 - 543)
Scholastika er den hellige Benedikts søster.
11. februar: Den hellige Ardanus af Tournus OSB (1058)
Den hellige Ardanus var den trettende abbed i benediktinerklosteret Tournus i Burgund, nu i bispedømmet Autun. Han var som en far for folket under hungersnøden i 1030-33. Han døde i 1058. Hans mindedag er 11. februar.
12. februar: Den hellige Benedikt Revelli OSB ( †900)
Denhellige Benedikt Revelli blev født en gang i første halvdel af800-tallet på et ukendt sted langs kysten i regionen Liguria iNorditalien. Han indtrådte hos benediktinerne og blev munk i Santa Maria dei Fonti.
12. februar: Den hellige Benedikt af Aniane OSB (750 - 821)
Benedictus abbas Anianensis Den hellige Benedikt blev født ca. år 750 i Aquitania i Frankrig. Han blev benediktinermunk i klosteret St. Sequanus (Saint-Seine), 25 kilometer fra Dijon.
14. februar: Den hellige Antoninus af Sorrento OSB ( ca. 589 - 626)
Den hellige Antoninus blev født i 700-tallet i Italien, i Picenum ved Eboli i Campania. Han hed opprindelig Domenico Catelli (Cacciottolo) og kom fra en adelig familie. Efter forældrenes død indtrådte han som 15-årig på klosteret Montecassino og blev benediktinermunk, og han tog ordensnavnet Antoninus.
15. februar: Den hellige Walfrid della Gherardesca ( †765)
Den hellige Walfrid della Gherardesca blev født i 700-tallet i Pisa i regionen Toscana i Midtitalien. Han var den ældste af fem søskende og blev en fremtrædende borger i byen. Han giftede sig med Thesia og fik fem sønner og mindst en datter.Midtveis i livet følte Walfrid og hustruen at Gud kaldte dem til et liv i kloster. Walfrid gik sammen med to andre gifte mænd, vennen Fortis fra Corsica og slægtningen Gunduald, og grundlagde benediktinerklosteret  Palazzuolo i Monte Verde mellem Volterra og Piombino. De grundlagde også et nonnekloster nær ved for deres koner og Wilfrids datter Rattruda. 

16. februar: Den hellige Aganus af Airola OSB (1050 -1100)
Den hellige Aganus blev født 1050 og var benediktinermunk. Han blev abbed for klosteret St. Gabriel i Airola i bispedømmet Sant'Agata dei Goti i Campania i Italien. Han døde i 1100. 
17.februar: Den hellige Benedikt af Cagliari (d. †1120)
Den hellige Benedikt blev født ca. år 1000 i Italien. Han indtrådte hos benediktinerne og blev munk i det berømte kloster Montecassino. Benedikt døde den 17. februar ca. år 1120, og han blev gravlagt i klosteret ved St. Saturninus i Cagliari.
17. februar: Den hellige Constabilis af La Cava OSB (1070-1124)
Den hellige Constabilis  blev født i 1070 i Tresino i Lucania i Italien. Han kom fra adelsfamilien Gentilcore, og som syvårig blev han sendt til klosteret Den hellige Treenighet (Santissima Trinità) i La Cava dei Tirreni ved Salerno til uddannelse. Han blev senere benediktinermunk i klosteret under den hellige abbed Leo I. 
20. februar: Den hellige Eucherius af Orléans OSB (694-743)
Den hellige Eucherius blev født i 694 i Orléans i Frankrig. Hans forældre var kristne, og da sønnen blev født, viede de ham til Gud. I ungdommen var han svært interessert i videnskabelige spørsmål og viste en høj intelligens. Da han havde afsluttet en god uddannelse, trak han sig rundt 714 tilbage som munk til det store benediktinerklosteret Jumièges ved Seinen i bispedømmet Rouen i Normandiet.
24. februar: Den hellige Betto af Auxerre (d. 918)
Den hellige Betto tilhørte benediktinerordenen og var munk i klosteret Sainte-Colombe i Sens. Han blev i 889 biskop af Auxerre. Han døde i 918. 
25. februar: Den salige Maria Adeodata Pisani OSB (1806-1855)
Den salige Maria Adeodata Pisani blev født den 29. december 1806 i Napoli i Italia. Den 16. juli 1828 sluttet hun sig til et kommunitet af benediktinerinder i klosteret St. Peter i Mdina. Dermed havde hun valgt et liv i bøn, arbejde, stilhed og lydighed.

25. februar: Den salige Adelhelm af Engelberg OSB ( -1131)
Den salige Adelhelm (Adelelmus) blev født i 1000-tallet. Han blev benediktinermunk i klosteret St. Blasius (St. Blasien) i Schwarzwald, hvor han havde aflagt sine løfter. Omkring 1120 blev han kaldt til klosteret Engelberg i kantonen Unterwalden i Sveits sammen med en lille gruppe munke fra klosteret Muri i Aargau af den salige Konrad av Seldenbüren, som havde grundlagt klosteret.
25. februar: Den hellige Valburga af Heidenheim OSB (710-779)
Den hellige Valburga blev født i år 710 i Devonshire i Wessex i England. Som 11-årig blev Valburga sendt til dobbeltklosteret Wimborne (Winburn, Winbrunn) i Dorset (ved Bournemouth) for at få en uddannelse ved klosterskolen – dette var praktisk talt den eneste måde en kvinde kunne få uddannelse på. Samtidig gav klosteret kvinderne en hvis beskyttelse i en voldelig tid.  Valburga indtrådte som nonne i Wimborne sammen med den hellige Lioba i 735, og skal en tid have været abbedisse for et benediktinerindekloster i Essex.

Lav din egen hjemmeside med mono.net