Billedkunstner: Maja Lisa Engelhardt
"SKABELSEN"


Syv store glasmosaikker af Maja Lisa Engelhardt blev indviet under  en Højmesse den 27. Juni 2010.

Maja Lisa Engelhardt er allerede kendt og anerkendt for sit arbejde med kirkekunst. En af de mest markante af disse udsmykninger kan nu opleves i Skt. Mariæ kirke på Frederiksberg, en kirke, der udover den katolske menighed, også fungerer som klosterkirke for Skt. Lioba kloster.

I syv markante og sammenhængende glasmosaikker fremstår skabelsen i Maja Lisa Engelhardts tolkning. Alene på grund af sin størrelse er denne meditation over det gamle testamentes skabelsesberetning et af kunstnerens mest betydningsfulde værker. Lysets kommen og gåen i glasmosaikkerne giver i sig selv en enestående mulighed for refleksion over temaet ”skabelse”.
Maja Lisa Engelhardt har med sin på én gang diskrete og personligt gennemreflekterede indstilling frembragt et markant værk.
Det virker indlysende at netop Maja Lisa Engelhardt med sin stærke respekt for det transcendte skal tage det gamle testamentes skabelsesberetning ind i sit virkefelt. Resultatet er overvældende. Hendes koloristiske evne kommer i perfekt samklang med den bibelske fortælling, idet den åbner for et ind- og udblik, som udfordrer.

Se også "Englevinge" 

 
Første dag.
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden. Og jorden var øde og tom, og der var mørke over verdensdybet. Men Guds Ånd svævede over vandene. Og Gud sagde: "Der blive lys"! Og der blev lys.
Anden dag.
Derpå sagde Gud: "Der blive en hvælving midt i vandene til at skille vandene ad"!
Og således skete det: Gud gjorde hvælvingen og skilte vandet under hvælvingen fra vandet over hvælvingen; og Gud kaldte hvælvingen himmel. Og det blev aften, og det blev morgen, anden dag.
Tredje dag.
Derpå sagde Gud: "Vandet under himmelen samle sig på et sted, så det faste land kommer til syne"! Og således skete det. Derpå sagde Gud: "Jorden lade fremspire grønne urter, der bære frø, og frugttræer, der bære frugt med kerne, på jorden"! Og således skete det.
Fjerde dag.
Derpå sagde Gud: "Der komme lys på himmelhvælvingen til at skille dag fra nat, og de skal være til tegn og til fastsættelse af højtider, dage og år, og tjene som lys på himmelhvælvingen til at lyse på jorden"!. Og således skete det.
Femte dag.
Derpå sagde Gud: "Vandet vrimle med en vrimmel af levende væsner, og fugle flyve over jorden oppe under himmelhvælvingen"! Og således skete det.
Og Gud velsignede dem og sagde: "Bliv frugtbare og mangfoldige og opfyld vandet i havene, og fuglene blive mangfoldige på jorden"!
Sjette dag.
Og Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem.
Syvende dag.
Således fuldendtes himmelen og jorden med al deres hær. På den syvende dag fuldendte Gud det værk, han havde udført, og han hvilede på den syvende dag efter det værk, han havde udført.
Lav din egen hjemmeside med mono.net